Zwermers

Zwermers

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Wat zegt die tweede huid over ons? 

Zwermers werkt sinds 2018 aan een doorlopend artistiek project: Pan~// Catwalk, over kleding en identiteit. Die twee dingen zijn nauw met elkaar verbonden. Bewust en onbewust geven we onszelf -elke dag- vorm door wat we dragen. We worden continu bekeken en geïnterpreteerd door anderen. Zwermers is gefascineerd door de transformatieve kracht van die ‘tweede huid’ en werkt  cross-disciplinair en interactief aan allerlei uitingsvormen van dit project, live optredens in verschillende variaties en samenstellingen, (interactieve) installaties en een videowerk.

Performance

Met twee performers, een violist en een onophoudelijke rij outfits brengt Zwermers een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens. Je wordt ondergedompeld in een onophoudelijke stroom van kledingwissels ondersteund door een eenmansorkest met viool en loopstation, geïnspireerd op componisten als Hauschka en Philip Glass. 

Ook ik ben hier sinds 2018 bij betrokken en leg systematisch alle outfits vast. Niet alleen van Paul en Inez (hier op de foto’s) maar ook van veel projecten die ze op locatie doen. Onlangs mocht ik mezelf en andere medewerkers van de Zwermers toevoegen.

Alle foto’s van de laatste volledige portretsessie vind je hier: Album Pan~ Catwalk